Cristal Boys B kampioen na spannende derbyzege

In de derde afdeling B van het KAVVV speelde Cristal Boys B kampioen! De groen-witten moeten nog wel vier matchen afwerken maar zijn door de zege tegen Eeksken onbereikbaar geworden voor de enige nog resterende concurrent, Sporting Oppem. De Cristallers verloren dit seizoen nog niet en de partij tegen voorlaatste Eeksken leek een ideaal moment om de titel te versieren.

Dat draaide op een bijzonder zwaar veld wel even anders uit! De Opwijkenaren kwamen sterk voor de dag en bleven terugknokken. De thuisploeg hield na de 2-2 wel telkens een klein boni maar de bezoekers prikten telkens tegen. Bij 4-4 leek het feestje op Sleewagen verbrod maar dan kwam Tim Vermeir op de proppen. Hij devieerde met het hoofd een voorzet tegen de touwen en was net als zijn maats door het dolle heen. Tim kreeg een applausvervanging en de zege kwam niet meer in gevaar.

Groen-witte rook kleurde het terrein terwijl bondsvoorzitter Albert Gryseels en algemeen secretaris Jean Timmermans de kampioensbeker overhandigden aan kapitein Kenneth Bogemans.

Cristal Boys B blijft dus ongeslagen in competitie en is samen met Sparta den Bos A in de eerste afdeling de eerste kampioen in het voetbalverbond op zaterdag.

Dat leverde op Cristal een feestje op zoals het alleen bij Cristal Boys kan. Wie Paa zette de gezangen in met de klassieker: “En wilde gaa ne sjotter zijn dan moete gaa bij Cristal zain!” (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk