Feest in het Landschap in Brussegem

Het Feest in het Landschap, dat is elk jaar genieten voor jong én oud. Je kan er wandelen, workshops volgen, spelen, smullen, … Kortom, samen genieten van het landschap en al het moois wat het te bieden heeft. Dit jaar staat Brussegem in de picture. Daar kan men het nieuwe Voedselbos en de gloednieuwe houten speelelementen in het geboortebos ontdekken. Noteer nu alvast zondag 2 juni in de agenda. Afspraak aan de feestzaal en Voedselbos Brussegem.

Het Feest in het Landschap is een evenement van Regionaal Landschap Brabantse Kouters, gemeente Merchtem en provincie Vlaams-Brabant samen met volgende partners: Strategisch Project Groene Noordrand, Natuurpunt Merchtem, Natuurwandelaars vzw, Heemkring Soetendaele, Geuzeneuze, Patricia de Baravan en vele andere standhouders en workshopaanbieders.

En er valt wat te beleven! Hierna volgt een waaier van activiteiten:

Proef de streek aan de landschapsbars van de Geuzeneuze en Patricia de Baravan en smul van heerlijk lokaal ijs van ‘t Molenhof.

Ontdek de schoonheid van het Brussegemse landschap te voet. Kinderen kunnen onderweg natuurbingo spelen.

Fauna en flora om ons heen – Op stap met Natuurpunt Merchtem (3 km).

Naar de Sint-Annakapel, de kerk en het kasteel van Ossel of samen erfgoed opsnuiven met de begeleide wandelingen van Heemkring Soetendaele (7km).

Natuur in het landschap volop beleven – Bewegwijzerde wandeling door Natuurwandelaars (9 km).

Heb jij zin in een pittige graveltocht langs enkele prachtige vergezichten over golvende kouters, mooie beekvalleien en prachtige natuur? Download de gpx aan de infostand van Strategisch Project Groene Noordrand of op www.brabantsekouters.be/agenda/feest-in-het-landschap vanaf half mei.

Het Voedselbos groeit. Ga op stap met Jeroen en Louis en leer welke soorten er staan en hoe het Voedselbos is opgebouwd. Afspraak om 14 uur en 16 uur aan de infostand van Regionaal Landschap Brabantse Kouters. 

Maak de lekkerste kruidenhapjes met Eva van Bijgekruid. (inschrijven kan vanaf begin april op www.brabantsekouters.be/agenda/feest-in-het-landschap).

Steek je handen uit de mouwen samen met Tuincoach Wim van Intradura tijdens een creatieve bouwworkshop voor volwassenen.

Composteer jij al? Een compostvat kan je aankopen via de dienst Omgeving. Op hun stand kan je ook terecht voor een gratis zakje bloemenzaad en natuurlijk ook voor alle andere lokale milieuvragen.

Maak kennis met het immateriële erfgoed van de Koninklijke Steltenlopers van Merchtem en leer de kneepjes van het steltenlopersvak. (doorlopende initiatie).

Ruik, proef, voel, luister en kijk. Tijdens de workshop Natuur zintuigspelletjes van Tikolibri maken kinderen op een speelse manier kennis met de natuur en wat er groeit in het Plukbos. (doorlopende workshop).

Zet samen met NME-medewerker Sil de bij in de bloemetjes. Kom bijtjes knutselen, leer heel wat bij of maak een kleurrijk zaadbommetje. (doorlopende activiteit) Speur de omgeving af vanop de gloednieuwe uitkijktoren en ontdek alle houten speeltoestellen in het speelbos. En, kampjes bouwen mag hier!

Geniet van live muziek. 

Kortom, er is genoeg te doen voor iedereen. Afspraak op zondag 2 juni van 13 tot 18 uur aan de feestzaal Brussegem in Merchtem! Alle info vind je ook steeds op www.brabantsekouters.be/agenda/feest-in-het-landschap.

Je bereikt de feestsite via Drinkeling. Fietsers kunnen gebruik maken van de fietsenstalling op feestsite en er is een beperkte autoparking.

Overigens ontving de gemeente Merchtem voor het project “belevingsnatuur in Brussegem” (het Voedselbos en Mergelputbos) een subsidie van 127.802 euro. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk