Merchtems zang- en dansfeest editie 2024

Een tjokvolle sporthal met liefst 900 aanwezigen, dat was de editie 2024 van het zang- en dansfeest van de gemeente Merchtem. Het vroegere seniorenfeest is nu opengetrokken naar de mensen van ‘de tweede jeugd’ en met succes.

Er waren liefst 150 tassen koffie meer te vullen dan vorig jaar! Dat ontlokte bij burgemeester Maarten Mast de bedenking: “Ik wist niet dat Merchtem zo groeide!”

De burgervader liet tevens optekenen dat hij ook bij de volgende editie graag op het podium zou staan en hintte daarmee naar de komende gemeenteraadsverkiezingen. “Dit is de 26ste editie van dit feest en ik mocht hier al elf keer staan, waarvan vijf in de functie van burgemeester. En mensen, gebruik jullie stemrecht. Op 15 april is er trouwens een infodag voor senioren om de wijze van stemmen nog eens op te frissen of te simuleren,” aldus Maarten Mast.

Lindsay mocht, na de koffie en taartje, het feest openen en deed dat met verve. Na die mini-editie van het schlagerfeest was het tijd voor de tombola en werden ook twee jarigen in de bloemetjes gezet. Dat waren Estelle Permentier en Celesta De Schouwer. Dan was het de beurt aan Gene Thomas. Ook zijn passage werd gesmaakt. Vervolgens werden de sandwiches aangevoerd want en was er ook nog DJ Kris.

Voor de organisatie en goed verloop van de namiddag waren heel wat helpende handen nodig. Het gemeentepersoneel werd hiervoor gemobiliseerd, leverde prima werk en kreeg hiervoor ook lof van de burgemeester. Ook de mensen van het Rode Kruis waren present. Voeg daarbij nog drank aan vooroorlogse prijzen en paasbloemen van de Tuinbouwschool en het is duidelijk dat iedereen een toffe namiddag beleefde. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk