Schepen David De Valck jarig en burgemeester voor een week

Een mooier verjaardagscadeau kon schepen David De Valck (Lijst LvB) zich niet dromen met hetgeen hij nu mag beleven. Zaterdag 10 februari wordt hij 54 jaar en net op die dag mag hij zich burgemeester noemen, waarnemend wel te verstaan. Zowel burgemeester Mast als schepen Casier zijn met verlof en daardoor mag De Valck, als tweede schepen, zeven dagen de honneurs waarnemen.

“Die eer viel mij eerder als eens te beurt onder het bestuur van burgemeester De Block, maar in deze legislatuur is het de eerste maal,” aldus de schepen van onder meer cultuur en financiën. “Ondertussen werd mij ook nog gevraagd om nationaal op de lijst te gaan staan doch dat is niet meer voor mij. Ik ben sinds 1994 in de Merchtemse politiek en heb er zowat alle functies al bekleed. Mijn hart ligt in de feestgemeente. Mijn zoon Robin, daarentegen, gaat er zich wel aan wagen en zal op de negende plaats staan van de federale lijst bij Open VLD.” (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk