Rita De Vos is de lijstrekker voor Anders Liberaal bij de gemeenteraadsverkiezingen in Asse

Vandaag werd tijdens een persconferentie in het Waalborre kasteel het startschot gegeven van de campagne van de partij Anders Liberaal in Asse.

Voorzitter Frank Lelon nam het woord en sprak onmiddellijk de ambities uit van de partij om voor de nodige verandering te zorgen binnen het bestuur van de gemeente. Tevens werd de lijstrekker van de burgerbeweging Anders Liberaal bekend gemaakt. Rita De Vos werd aangekondigd als het boegbeeld van de partij bij de verkiezingen.

“Het is een eer en een voorrecht om hier te mogen staan als kopvrouw van Anders Liberaal. Onze 360° burgerbeweging, die streeft naar een vernieuwde en bruisende toekomst voor onze geliefde gemeente Asse.” Met die woorden stak Rita De Vos van wal op de persvoorstelling van haar partij waar ze werd aangekondigd als lijsttrekker. Met vastberadenheid en visie belooft ze een nieuw tijdperk voor de gemeente. Een tijdperk waarin het opnieuw fijn vertoeven is in een veilig, proper, goed bereikbaar en ondernemend Asse.

De voorzitters van Anders Liberaal, Frank Lelon en Danny Van Hemelrijck, waren vol lof over hun lijsrekker voor de verkiezingen. “Rita brengt tonnen engagement en bakken ervaring met zich mee. Haar toewijding aan de Assenaren en haar vastberadenheid om verandering te brengen, zijn precies wat Asse nodig heeft.”

“Anders Liberaal staat voor die verandering, voor die nieuwe toekomst die we samen kunnen schrijven”, gaat Lelon verder. Voor Anders Liberaal heeft het huidige gemeentebestuur de voorbije jaren serieus wat steken laten vallen, ten koste van de Assenaren. “Inefficiënt bestuur, hogere belastingen en toenemende schulden. Het gevoel van onveiligheid dat de Assenaar signaleert en het gebrek aan netheid in het straatbeeld, daarvoor kan Anders Liberaal niet langer blind blijven.”

De partij richt zich op concrete acties, zoals de aanpak van sluikstorten, de verbetering van de mobiliteit en het creëren van een aangename leefomgeving. “Anders Liberaal streeft naar een perfecte balans tussen een aangename, aantrekkelijke leefomgeving en een veilig, bereikbaar centrum. Dit alles ten voordele van onze Assenaren, onze ondernemers en ons handelscentrum”, aldus De Vos.

Anders Liberaal is vastbesloten dit te realiseren met een gezonde begroting. Ze wil de gemeente Asse, die pijnlijk genoeg één van de slechtste leerlingen is, opnieuw op het goede spoor brengen. “Efficiënt bestuur is essentieel om onze financiën te verbeteren. Vandaar ook onze belofte om belastingsgeld effectief terug te investeren in de burger, ten goede van iedere Assenaar en niet voor megalomane projecten”, verduidelijkt De Vos. “Samen met Anders Liberaal wil ik bouwen aan een Asse waar we trots op kunnen zijn, waar het thuiskomen is en waar voor ieder wat wils te beleven valt.”

Over de rest van de lijstvorming werd nog niets bekend gemaakt. Op de persvoorstelling waren opvallend verschillende kandidaten van niet Belgische afkomst. De gemeente Asse telt inmiddels meer dan 50% van de inwoners met geen Belgische achtergrond en dus zet de partij in op de integratie van deze mensen binnen de politiek. De vraag van 1 miljoen blijft of ex burgemeester Michel Vanhaeleweyck kandidaat zal zijn bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk