Wie zoekt die vindt… Waar is Bar Wally?

Wally hier, Wally daar, op verschillende plaatsen in Merchtem stond er wel een plakkaat met de naam Wally er op. Wie zoekt die vindt uiteraard en het is zeker geen nieuwe supermarkt in het centrum van Merchtem. Het Wally-team heeft wel het ex-Carrefourgebouw, op de hoek van de Mieregemstraat en de Koning Alberstraat, omgetoverd in een heuse winterbar.

Met de wetenschap dat het creatieve brein van Koen Luypaert achter het concept schuilt, is het de bezoeker meteen duidelijk dat de oude winkel, met behoud van enkele elementen, volledig is omgetuned tot een gezellige ruimte, die kerstsfeer uitademt en waar het fijn toeven is in. Een verrassing is er niet ver weg, en het begint al bij de ingang! Een kassierster kon niet ontbreken maar het vervolg gaan we hier niet verklappen. Te ontdekken!

“Ik speelde al lang met het idee om een pop-up bar te organiseren”, zegt bedenker Koen Luypaert. “Toen we daar vorig jaar met enkele vrienden over aan het praten waren, ontstond het idee voor Bar Wally, een pop-up bar die elke keer op een andere bijzondere plaats opduikt. Net als in de “Waar-is-Wally”-boeken moet je dus op zoek naar de plek waar Wally zich verscholen houdt. We hebben de spanning er lang kunnen inhouden, maar ondertussen is duidelijk waar we zitten.”

Bar Wally zoekt verborgen of verloren plekjes op die hun eigen charme hebben. Zo was de eerste Bar Wally deze zomer te vinden achter het station in Merchtem.

“Door in de voorafgaande weken tips te geven over de “geheime” locatie van Bar Wally proberen we de mensen eens met andere ogen naar hun vertrouwde omgeving te doen kijken. Zo zal in de kerstperiode de wintereditie van Bar Wally te vinden zijn in het leegstaande warenhuis. Sinds er geen supermarkt meer is, loop je er vaak gewoon voorbij maar het is een ideale plek voor een winterbar en ook te voet en per fiets vlot bereikbaar, aldus Koen.”

Er zal bij Bar Wally een bonte verzameling mensen en activiteiten te vinden zijn: een kerstmarkt, street food, gezellige café-avonden en optredens van lokaal en zelfs internationaal talent. Plaatselijke handelaars, artiesten, en verenigingen zorgen voor de sfeer, en de deuren staan voor iedereen open.

Het startschot is gegeven op 14 december en tot 7 januari kan je er elke donderdag tot en met zondag Bar Wally komen ontdekken, met uitzondering van Oudejaar. Meer informatie en het programma vind je op barwally.be (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk