Kring Oud-Soldaten Merchtem vierde 25-jarig bestaan

Met een academische zitting op het gemeentehuis vierde de Kring Oud-Soldaten Merchtem zijn 25-jarig bestaan. Tijdens die kwarteeuw mocht het bestuur 427 leden aansluiten, momenteel telt de vereniging nog 107 leden. Paul Van Den Eynde, mocht als voorzitter de zitting openen, geflankeerd door secretaris Roger Schepmans, ondervoorzitter Jacky Versluys en penningmeester François Lannoy.

Vervolgens was het de beurt aan kolonel op rust Geert Tamsyn van de zustervereniging Verenigde Oud-strijders en Oud-soldaten Londerzeel. Hij lichtte toe hoe de KOS Merchtem was ontstaan op 11 november 1998, na de traditionele herdenking van de oorlogsslachtoffers die dag. Hij bracht ook hulde aan de mensen die aan de doopvont van de KOS stonden met daarbij wijlen Louis Van Ransbeeck.

Het oudste lid is Jean Van Durme (98) en in de zaal zaten ook nog Jef Bogaerts (92) en Armand Van Cappellen (90). Burgemeester Maarten Mast had eveneens een speech voorbereid en somde daarbij toch wel enkele interessante dingen op. “De KOS vertoont nogal wat expansiedrang want toen er in het A. De Boeckhuis recent een ruimte vrij kwam waren ze er als de kippen bij om die te annexeren en bij hun museum te voegen. Het lijkt ook wel of ze nog een mobilisatie verwachten want het ledenaantal blijft nog altijd toenemen,” grapte de burgervader.

Daarna kregen een tiental personen een diploma voor hun vijfentwintigjarig lidmaatschap. Daarbij ook algemeen directeur van de gemeente Chris Van den Bossche. Voor hem was het al de tweede huldiging op een paar dagen tijd want enkele dagen daarvoor was hij al gevierd voor 25 jaar dienst op de gemeente! En Merchtem zou Merchtem niet zijn als er niet zou worden afgesloten met een hapje en een drankje! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk