GTSM deed mee aan actie ‘Fietslicht aan en gaan’

GTSM wil ten volle inzetten op verkeersveiligheid. De school vindt het belangrijk dat alle leerlingen voldoende zichtbaar zijn in het verkeer. Daarom vond op vrijdagochtend 10 november een controle-actie plaats aan de ingang van de school.

De leden van de leerlingenraad (3de graad) controleerden samen met enkele leerkrachten alle (brom)fietsen van de leerlingen. Ze gingen na of de verlichting aanwezig was en goed werkte en of de fiets de nodige reflectoren had. Alle gecontroleerde fietsers kregen een setje met fietslampjes en spaakreflectoren. Deze actie kaderde binnen de campagne ‘Fietslicht aan en gaan’ van de provincie Vlaams-Brabant.

Zichtbaar zijn tijdens deze donkere maanden is van levensbelang en daarom is een goede verlichting van noodzakelijk. Vias institute becijferde dat er na de omschakeling naar het winteruur bijna vijf keer meer ongevallen met fietsers gebeuren bij zonsopgang en het vallen van de avond. Dus is een goed werkende fietsverlichting belangrijk niet alleen om gezien te worden, maar ook om meer aandacht te hebben voor de hindernissen op de weg. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk