Opwijk beloont zijn klanten van de week

Lokaal bestuur Opwijk ging op vrijdag 10 november 2023 op zoek naar de eerste “Klant van de week”. Elke week wordt in één winkel en aan één kraam op de vrijdagmarkt een klant verrast. Deze wordt voor zijn/haar trouwe bezoekjes beloond met een ereteken en een geschenkbon/marktbon ter waarde van € 25.

Lokale handelaars, horecaondernemers, zelfstandigen en vrije beroepen uit de handelskern van Opwijk-Centrum ondervinden, net als de marktbezoekers op de Borchtsite, hinder van de langdurige wegenwerken. Ondanks de brede communicatie over de werken en de signalisatie rond de werfzones vraagt het van klanten toch enige moeite om naar het centrum te komen.

Ze moeten omrijden, zich wat verder dan gewoonlijk parkeren en soms langer stappen om bij hun winkelier of op hun afspraak te geraken. De diensten Vrije Tijd en Lokale economie werkten daarom met medewerking van de Middenstandsraad Opwijk (MRO) een steunactie uit, waarbij wekelijks één klant in het handelscentrum en één klant op de markt in de prijzen valt.

Tijdens de vrijdagmarkt van 10 november 2023 viel het oog van de initiatiefnemers lukraak op een winkelende bezoekster, die meteen én tot haar grote verbazing werd gehuldigd als allereerste “Klant van de week”.

Lies Van Der Goten woont in de Esp (Opwijk) en bezoekt zeker twee keer per maand de markt in Opwijk. “Ook nu de markt op de Borchtsite staat opgesteld omdat er op de Singel wordt gewerkt. Ik koop regelmatig bij het textielkraam van Bruno Steenput. Ik koop graag lokaal!”, vertelt Lies. Zij keerde huiswaarts met eeuwige roem, felicitaties én een markt- of geschenkbon ter waarde van 25 euro.

Later op de dag werd de actie herhaald bij een lokale handelaar. Bij schoonheidsinstituut, parfumerie en nagelstudio Athena op het Heiveld had Marieke De Medts van de Graanakker (Opwijk) ‘prijs’. Zij komt met haar dochters graag winkelen bij Athena. “En ook bij de andere lokale handelaars hoor. De winkels moeten blijven draaien, vind ik, wegenwerken of niet. De kwaliteit die zij bieden, blijft altijd overeind. Koop lokaal, het voelt als thuis”, reageert Marieke blij verrast op haar verkiezing tot klant van de week. Ook zij ontvangt een aankoopbon ter waarde van 25 euro.

Zaakvoerders Anja en Tine zijn opgetogen over deze positieve actie. “In ons beroep maken wij onze klanten altijd wel mooi en blij, maar met deze actie kunnen we ze nog eens extra verwennen.” Met ruim 35 jaar lokaal ondernemerschap is Athena een vaste waarde in het Opwijkse winkelcentrum. “De voorbije maanden hebben we de hinder van de wegenwerken wel degelijk gevoeld. Nu de Ringlaan terug open is voor doorgaand verkeer, zal dat wel weer beteren.” (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk