Wapenstilstand herdacht in Opwijk

Naast plechtigheden in Droeshout en Mazenzele werd ook in het centrum van Opwijk Wapenstilstand herdacht. Dat gebeurde aan het Monument der gesneuvelden bij het kerkhof met een korte plechtigheid.

De Koninklijke Harmonie De Volherding zorgde voor de muzikale omlijsting. Burgemeester Inez De Coninck hield een toespraak en opvallend was de talrijke opkomst van de Opwijkse jeugd. Verschillende verenigingen waren met hun vlag present bij de herdenking van de overleden oorlogsslachtoffers.

Eveneens aanwezig was Julien Beeckman (97), de enige oudstrijder die Opwijk nog rijk is. Julien, de grootnonkel van schepen Evelien Beeckman, was een aandachtige toeschouwer van het 11 november-gebeuren. Na de plechtigheid ging het in stoet naar het Gemeentelijke Administratief Centrum II voor een receptie. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk