Slagbomen in schoolomgeving VBS Prinsenhof definitief

Na een testperiode van bijna twee jaar, worden de slagbomen in de Helman de Grimberghelaan en de Haagbeuk, in de schoolomgeving van VBS Prinsenhof, definitief. “Het is er nu veel veiliger en de evaluatie was positief”, klinkt het.

Begin vorig jaar plaatste het gemeentebestuur twee slagbomen in de schoolomgeving van de vrije basisschool Prinsenhof om wildparkeren net voor en na schooltijd tegen te gaan. “De bedoeling was om ’s morgens en ’s avonds een veiligere omgeving te creëren”, vertelt schepen van Mobiliteit Philip Roosen (N-VA). “Hier lopen zo’n 700 kleuters en leerlingen school. Voor en na schooltijd is het hier heel erg druk. Een half uurtje voor en na de schooltijd, gaan de slagbomen dicht. Er staat altijd iemand klaar om de slagbomen te bedienen als een bewoner toch de straat uit moet.”

“Dankzij de slagbomen in de wijk aan de achterzijde van de school, is het wildparkeren nu een halt toegeroepen en is het er veel veiliger. Het proefproject wordt bestendigd, na twee jaar dat er intensief opstellingen zijn uitgetest.”

“We gaan er overigens ook voor zorgen dat het parkeren in de Nassaulaan veiliger zal gebeuren, want nu wordt er nog wild geparkeerd. We gaan hier duidelijk afgelijnde parkeervakken schilderen. De Sint-Servaasstraat wordt definitief een eenrichtingsstraat met een kiss-and-ride-zone en een parkeerverbod er rechtover, zodat het ook veiliger is.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise