ToeristenVrienden Bollebeek halve eeuw jong

Het seizoen zit er op en op zondag 1 oktober vierden de wielertoeristen van Bollebeek hun vijftigjarig bestaan. De ToeristenVrienden Bollebeek werd opgericht op de grens van Asse en Merchtem en tot enkele jaren geleden was café De Welkom in Bollebeek hun lokaal. Toen dat in 2019 sloot trokken al die fietsliefhebbers naar Mollem en vonden ze onderdak in ’t Coorenhof.

Ondanks hun nieuwe uitvalsbasis blijven ze de steun van de gemeente Merchtem genieten. Een delegatie van het gemeentebestuur was paraat en bedacht TVB met een cheque van 500 euro. De Bollebeekse club herbergt toch zo’n 75 leden en elke zondagvoormiddag gaan die op pad. Dat gebeurt in vier groepen, waarbij de afstand en snelheid variëren. Voor elk wat wils dus. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk