Familiebedrijf Segers & Balcaen ontvangt koning Filip in het kader van 75 jaar Unizo

Koning Filip heeft dinsdag de vestiging van het familiebedrijf Segers & Balcaen bezocht in Liedekerke. De koning was er samen met andere ondernemers te gast in het kader van 75 jaar Unizo.

Zelfstandigenorganisatie Unizo bestaat dit jaar 75 jaar en dat werd dinsdag in Liedekerke gevierd. “Het is toch met enige trots dat we vandaag koning Filip hebben mogen verwelkomen om ons 75-jarig bestaan te vieren”, sprak Unizo-topman Danny Van Assche. “De wortels van Unizo gaan terug tot 1948. Toen stichtten een aantal gemotiveerde zelfstandige ondernemers het toenmalige NCMV. Vandaag delen we nog steeds dezelfde missie om zelfstandige ondernemers te versterken.”

Unizo nodigde naast koning Filip ook verschillende andere ondernemers uit bij Segers & Balcaen om het tijdens een rondetafelgesprek te hebben over duurzaamheid. Nadien volgde nog een rondleiding waarbij iedereen uitleg kreeg over de werking van het bedrijf.

Het Belgische familiebedrijf met vestigingen in Liedekerke en Diest is gespecialiseerd in hoogwaardige flexibele verpakkingen. De laatste tien jaar zet het sterk in op recyclage. “Zo produceren we plastic verpakkingsfolie die extra dun is, die honderd procent uit gerecycleerd materiaal bestaat en die zelf honderd procent recycleerbaar is”, zegt algemeen directeur Gracy Ramont.

“Bovendien helpen we mee aan de opruiming van plastic zwerfafval in de natuur. We halen zogenaamd ‘wildplastic’ uit de zee en de natuur en verwerken dat tot een hoogwaardige folie. Zo zijn we in Europa koploper wat betreft de productie van gerecycleerde plastic verpakkingsfolie, goed voor tachtig procent minder CO2-uitstoot.”

Segers & Balcaen bestaat volgend jaar zeventig jaar en heeft momenteel 150 werknemers in dienst, waarvan er zo’n honderd werken in Liedekerke. CEO Paul Balcaen en Gracy Ramont van het familiebedrijf openden dan ook met plezier de deuren van hun bedrijf om de koning te verwelkomen. “Het is een hele eer. De kers op de taart ook voor alle inspanningen die we geleverd hebben om deze fantastische folie te ontwikkelen”, zegt Gracy Ramont.

“Koning Filip leek ook echt oprecht geïnteresseerd in onze werking”, zegt Gracy Ramont. “Over ons gesprek mag ik uiteraard niets verklappen, maar de koning stelde tijdens de rondleiding veel verschillende vragen.” Emmanuel Verschueren is de derde generatie binnen het bedrijf, hij volgt zijn moeder op als algemeen directeur en zag ook een enorm geïnteresseerde koning. “Je zag dat hij goed op de hoogte was maar ook echt wou bijleren. Voor mij als jongere generatie is het plezant om te zien dat koning Filip zo veel interesse in ons bedrijf had. Er stak heel wat voorbereiding in dit bezoek, het is fijn als alles goed verloopt.”

Topartikels editie Ninove-Dender