Merchtemkermis muzikaal machtig ingezet!

Een weertje uit de duizend, bomvolle terrassen kermismolens die al volop draaiden, zo werd Merchtemkermis ‘open gespeeld.’ Plaats van afspraak was de Varkensmarkt waar de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia traditioneel de feestweek op gang blaast.

De muzikanten onder leiding van dirigent Bart Van Neyghem leverden een mooi repertoire af en werden in twee nummers vergezeld van het trommelkorps. Een fijn concert al vonden sommigen dat er iets meer nummers met kermisgehalte, zeg maar ambiancemuziek, in de set hadden mogen gezeten hebben.

Daarna was het de beurt aan de Bounce Big Band en die passage op zaterdagavond ging niet onopgemerkt voorbij. Die muzikanten kregen nu een plaats in primetime toegewezen – terecht overigens – en grepen die kans met beide handen. En dat was ook het geval voor het publiek.

Na het openingsconcert was er de voorbije jaren altijd een hiaat op de Varkensmarkt maar dat werd nu vakkundig ingevuld door muzikanten in kobaltblauwe en grasgroene hemden. Big band op zijn best, dat was BBB en dat werd ook gesmaakt. Dirigent Christophe De Maertelaere wandelt soms schijnbaar ongegeneerd tussen zijn muzikanten, maar toch vermindert het vuur bij deze muzikanten op geen moment.

De swingband is één, maar er waren ook nog de drie solisten! Geen ronkende namen, maar zeker klasbakken die luisterden naar Jelle Diependaele uit Peizegem, Emma De Koster uit Overijse en de van Gijzegem afkomstige Kris De Schryver. Deze laatste bracht een schitterende versie van ‘New York New York,’ van Frank Sinatra en ook Cab Calloway’s klassieker ‘Minnie the Moocher’ werd met verve op het publiek los gelaten.

Er werd ook nog een geweldige disco-medley tussen gegooid en geen mens die er aan de dacht om de Varkensmarkt te verlaten. Of toch, om elders een frisse pint te gaan opsnorren want grote terrassen opzetten is mooi, maar dan moet er ook voldoende personeel gevonden worden om de mensen te bedienen. Soms leek het wel of men het bier in de buurgemeente was gaan halen! En de Bounce Big Band, die heeft zich nu al gekwalificeerd voor een stek op de openingsavond van Merchtemkermis 2024! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk