Babbelbad bereidt anderstalige kinderen voor op nieuw schooljaar

Van 14 t.e.m. 18 augustus organiseerde de gemeente Merchtem een ‘babbelbad’ voor kinderen van het 3de kleuterklas tot het 3de leerjaar. “Het is al de vierde keer dat we zo’n taalkamp organiseren voor anderstalige kinderen in Merchtem,” aldus schepen voor Integratie en Jeugd Toon Luypaert.

Op vraag van de Merchtemse lagere scholen werd dit initiatief vier jaar geleden uitgerold. Zij merken dat kinderen die thuis geen Nederlands spreken, het moeilijker hebben om na de vakantie meteen mee te zijn bij de start van het nieuwe schooljaar. “Het eerste jaar waren er zo’n 20 kinderen, nu zijn er al dubbel zo veel gegadigden. Dat bewijst dat de vraag en de noodzaak groot is.”

De gemeente kan rekenen op verschillende vrijwilligers waaronder leerkrachten en pedagogen die meewerken aan dit project. De kinderen krijgen op een heel speelse manier les en spijkeren tijdens de activiteiten hun Nederlands bij. “Het is een van de vele initiatieven die dat de gemeente neemt om de taal en dus ook de integratie te bevorderen,” besluit Luypaert. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk