Astrid Verhoeven sterkste vrouw in 27ste KWB-corrida in Merchtem

De kop is er af! Dat gebeurde letterlijk en figuurlijk met startschot van de loopwedstrijden van de KWB Merchtem. Met dit evenement werd de poort opengezet naar Merchtemkermis. Door de warme temperatuur was meteen al zweten geblazen bij al die lopers. Na de kinderjogging en de wedstrijden over 3 en 6 km was het de beurt aan “de grote jongens en meisjes.”

Bij de recreanten liepen heel wat bekende gezichten mee zoals onder meer een delegatie van de Lijst van de Burgemeester en ook een grote delegatie jeugdspelers van KHO Wolvertem Merchtem.

Iets meer dan 200 atleten verschenen aan de start van de corrida en daar zaten toch wel wat Belgische subtoppers bij, net als heel wat lokale hardlopers. Bij de vrouwen stond er geen maat op Astrid Verhoeven. Dat de Mollemse hinde een stukje kan lopen weten we al langer en in Merchtem etaleerde ze, in haar elegante loopstijl, nog maar eens haar klasse. Zij kwam als eerste vrouw en 15de in de totaalstand over de streep. Liz Romo en Soline Braeckman werden respectievelijk tweede en derde bij de vrouwen.

Bij de mannen stond er geen maat op Laurens Vanderlinden. Hij trok van meetaf het gashendel open en in de eerste ronde was hij al de pijp uit. Hij bromde de 12 km af in een tijd van 37:21. Ward Van Der Kelen finishte als tweede bijna één minuut na Vanderlinden. Cedric Van De Putte werd derde.

Daarna was het de beurt aan Willem Van Schuerbeeck. Hij molenwiekte over de streep want was bijzonder diep gegaan. Tim “de vliegende facteur” De Ridder werd knap 13de, gevolgd door Sander Van Schuerbeeck en Stan De Vleminck. Ook andere Merchtemse atleten liepen een verdienstelijke corrida in een totaalpakket lopen, dat alweer in perfecte banen werd geleid door tal van KWB-mensen. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk