Drie zeges op rij voor kaatsclub Herleving Brussegem

Gaat Herleving zich toch nog van het behoud in Nationale 2 van het kaatsen kunnen verzekeren, dat is de vraag nu de Brussegemnaren drie keer na mekaar wisten te winnen?

“We zijn uit een diep dal gekropen na een desastreuze eerste ronde,” aldus voorzitter Johan Stevens. “Ondanks dat we nog altijd Dieter Van Kerckhove missen door blessure wonnen we eerst op Saint-Servais, dan vloerden we thuis Grimminge en nu pakten we ook twee punten in Oeudeghien. Het is een begin maar het gaat ongetwijfeld nog knokken worden tot het einde.

We staan nu derde laatste. Er zijn drie rechtstreekse zakkers. Genappe staat één punt voor ons en daarvoor staat Saint-Servais, een ploeg die al heeft laten verstaan niet in deze reeks te willen blijven. Laten we nu zondag proberen een punt te pakken tegen titelkandidaat Hamme Zogge en daarna te winnen bij de laatste Bassily-Silly. Dat zou nog een stap in de goede richting zijn.

De ploeg toont terug veerkracht en heeft de vechtlust gevonden die de eerste ronde ontbrak. Louis Sauvage, is als grootmidden onder stoom gekomen en ook dat scheelt een slok op de borrel. Maar we kaatsen gewoon beter en…we houden de bal meer tussen de lijnen.”

Ondertussen zit Herleving ook volop in de transfermolen want die draait in het kaatsen al van bij de eerste wedstrijd op volle toeren. De twee nieuwkomers Thomas Evrard en Jonathan Lenoir blijven niet en verkassen respectievelijk naar Genappe en Montreuil. Elias en Dieter Van Kerckhove blijven aan Drinkeling kaatsen, net als Kenneth De Saedelaere. Men hoopt ook Louis Sauvage aan boord te houden. Inmiddels verzekerde Herleving zich van de diensten van twee spelers van Ninove-Terjoden, namelijk koordspeler Noah Keymolen en kleinmidden Arno Van Lierde. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk