Politie pakt twee verdachten van inbraken op met deel van de buit en vuurwapen nog op zak

In Zellik zijn vrijdag twee verdachten van inbraken opgepakt door de politie. Dankzij adequate beschrijvingen van enkele getuigen kon de politie twee verdachten arresteren met hun buit nog op zak. Een persoon was ook gewapend.

Vrijdagochtend kreeg politiezone AMOW verschillende meldingen van inbraken of inbraakpogingen uit een wijk in Zellik. Op de Brusselsesteenweg werd er effectief ingebroken in een garage waar verschillende batterijen en een oplader werden meegenomen. Het slachtoffer kon echter een goede beschrijving geven die later nog van pas zou komen. 

In de Uitbreidingsstraat was er een eerste inbraakpoging, eveneens in een schuur, maar werd er niets ontvreemd. Hier kon het slachtoffer een korte beschrijving van drie verdachten geven. In de Jan Baptist De Greeflaan werd een tweede inbraakpoging ondernomen. De verdachten werden door het slachtoffer opgeschrikt toen ze de achterdeur van de woning probeerden open te breken.

In dezelfde straat konden de verdachten tot slot aan de haal gaan met een laptop. “Het slachtoffer had de laptop in zijn wagen gelegd, maar toen hij terugkwam om ook zijn andere spullen in te laden, bleek de laptop weg te zijn”, klinkt het bij de lokale politie. “Hij kon een goede beschrijving geven van twee verdachten die met een step door de straat reden op het moment dat hij zijn laptop in zijn wagen had gelegd. De beschrijving kwam overeen met de beschrijvingen van de andere slachtoffers waardoor de linken tussen de verschillende feiten duidelijk werden.”

Naar aanleiding van al deze feiten patrouilleerden de politiediensten in al deze straten. Ze kwamen in de buurt een man op een step tegen die voldeed aan de verschillende beschrijvingen van de slachtoffers. “Hij nam de vlucht, maar kon kort daarna onderschept en gearresteerd worden in de Kortemansstraat. Bij het fouilleren werden verschillende horloges aangetroffen, maar hij bleek ook een vuurwapen bij zich te hebben. De tweede verdachte werd onderschept in de Kortemansstraat. Deze persoon had de gestolen laptop nog bij zich”, meldt de politie.

Een derde verdachte is voorlopig nog op de vlucht. De twee verdachten, twee jonge mannen, werden intussen voorgeleid bij de onderzoeksrechter die het duo onder aanhoudingsmandaat plaatste. De lokale politie doet nogmaals de oproep om bij verdachte feiten onmiddellijk te bellen naar het noodnummer 112 of 101.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk