Klimaatlezing door Frank Deboosere in Brussegem

De landbouwraad van Merchtem organiseert een lezing over het klimaat met Frank Deboosere op woensdag 7 juni om 20 uur in de gemeentelijke feestzaal in Brussegem (Drinkeling 10, 1785 Merchtem). De voormalige weerman geeft een boeiende lezing met verrassende info, klare taal, een vleugje humor en veel praktische weetjes.

Het klimaat verandert en dat is zorgwekkend. Meer en meer krijgen we te maken met extreme weersomstandigheden: ofwel zijn er lange droge periodes, ofwel hevige regenbuien. Niet enkel de industrie en de politici zijn verantwoordelijk voor deze klimaatwijzigingen. Iedereen moet het goede voorbeeld geven.

Gelukkig staat er een nieuwe generatie klaar met frisse ideeën. Jonge mensen die voelen dat het anders moet. Enthousiaste mama’s en papa’s die de fiets herontdekken, wetenschappers die oplossingen bedenken, leerkrachten die tonen dat het duurzamer kan, landbouwers die regeneratief beginnen werken en CO2 opslaan in de bodem. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk