Herne mag zich opnieuw faire gemeente noemen

De gemeente Herne heeft opnieuw de titel van FairTradeGemeente ontvangen via de Fair-O-Meter, een evaluatie die tweejaarlijks wordt uitgevoerd om het lokale engagement voor een eerlijke wereld te meten. Herne behaalde een C-score, wat voor een kleine gemeente als Herne goed is. Het engagement als FairTradeGemeente werd beoordeeld op zes criteria, waaronder het gebruik van eerlijke en lokale producten en het sensibiliseren van mensen op evenementen. Voor Herne betekent dit voornamelijk dat het lokaal bestuur zich inzet om duurzame producten te gebruiken en te promoten. Vorig jaar werden verschillende initiatieven genomen om mensen kennis te laten maken met Fair Trade, zoals de ‘OxVan’ tijdens ‘Herne Pakt Uit’ en het uitdelen van Fair Trade lekkernijen aan afgestudeerden en winnaars van de kerstactie.

Topartikels bij Goeiedag.be
Meer kort nieuws