Dissonant Fest vervangt kroegentocht

De laatste kroegentocht ligt al een tijdje achter de rug en ook dit jaar komt er geen nieuwe editie. Toch zal er op het einde van de maand muziek gemaakt worden in Merchtem. Er is meer dan de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia, die op zondag 30 april, door het dorp trekt, ook in jeugdclub Ifiginea worden alles registers opengetrokken met Dissonant Fest.

Dit is een gratis alternatief muziekfestival dat doorgaat op vrijdag 28 en zaterdag 29 april met steun van de gemeente. Op vrijdag 28 april vanaf 19 uur wordt een blik donkere synthmuziek, new wave, krautrock en industrial geopend. De deelnemende groepen uit de regio zijn WOW (Merchtem), Combo Infernal (Opwijk) en Dachau David (Dendermonde). Er wordt afgesloten met met Motor!k, een groep met Dirk Ivens, gekend van onder andere The Klinik.

Op zaterdag 29 april zullen vanaf 18 uur de gitaren het geluid bepalen. De jonge veulens van Early Pedestrian openen de avond, gevolgd door het Merchtemse Lunatic Society, een groep die al sinds 1992 het podium onveilig maakt. Daarna volgt Minimaal Dissonant en die mannen zullen die hun vinyl EP met vijf nummers voorstellen. Twee jonge bands sluiten het feest af. LeBlanc is een jonge Nederlandstalige hiphopband uit het Brusselse en daarna volgt Barno Koevoet & De Duimspijkers. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk