Koninklijke Steltenlopers van Merchtem naar Tunesië

Ze zijn nog maar net terug van Nice of de Koninklijke Steltenlopers van Merchtem gaan weer de hort op. Aan de Azurenkust luisterden ze het carnaval op en zagen een paar honderdduizend toeschouwers de Merchtemse ambassadeurs voorbij paraderen.

Nu gaat het richting Tunesië, meer bepaald de kuststad Hammamet, geen onbekende bestemming voor toeristen die de zon opzoeken.

“Ons materiaal, muziekinstrumenten en bagage vertrekt al dinsdagmorgen 14 maart. Met de camionette gaat alles richting Marseille waar de boot wordt genomen tot Tunis. De groep, 26 actieve leden sterk, vertrekt met het vliegtuig op donderdagmorgen 16 maart. De terugkeer is een week later voorzien, op 23 maart,” aldus voorzitter Roger Daelemans over het reisprogramma.

“Er zal opgetreden worden tijdens de grote carnavalparades van vrijdag, zaterdag en zondag. Verder zullen we ook nog onze opwachting maken in enkele hotels en dat voornamelijk ’s avonds.”

Hopelijk vergeten de Merchtemnaren hun zonnecrème niet. De voorzitter heeft al opgezocht dat het daar momenteel 22 graden is! Voeg daar nog een verblijf in een viersterrenhotel aan toe en het is duidelijk dat de delegatie uit de feestgemeente zich daar niet zal vervelen! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk