Merchtem blijft een trotse FairTradeGemeente

“Merchtem zet in op lokale, ecologische en faire handel en draagt haar steentje graag bij om eerlijke handel en ecologische duurzaamheid vanzelfsprekend te maken. De kleine en grote acties die wij  als gemeente ondernemen vormen samen met alle andere FairTradegemeenten een gigantische stap richting een meer eerlijke en duurzame wereld. Onze titel wordt daarmee herbevestigd,” aldus Toon Luypaert, schepen van Ontwikkelingssamenwerking.

Fair-O-Meter-rapport

De gemeente Merchtem behaalt een B op basis van de ingevulde Fair-O-Meter (rapportetering 2021-2022). Gemeenten ontvangen een score per criterium van A (beste score) – B – C – D tot E (minst beste score).

Criterium 1 – Een geëngageerd gemeentebestuur
Criterium 2 – Deelnemende winkels en horeca
Criterium 3 – Deelnemende scholen, bedrijven en organisaties
Criterium 4 – Communicatie & media
Criterium 5 – Trekkersgroep
Criterium 6 – Lokale en duurzame voeding
 

Het gemeentebestuur van Merchtem is dan ook zeer fier op deze mooie score en draagt graag bij aan een meer eerlijke en duurzame wereld! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk