Fotocabine in campus Gasthuisstraat

Hoe dikwijls is die vraag al gesteld, “Waar kan ik een pasfoto laten maken?” Daar is nu een antwoord op want vanaf maandag 16 januari 2023 kan je hiervoor terecht in de campus Gasthuisstraat, Gasthuisstraat 17. Wie dus een pasfoto nodig heeft voor het aanvragen van een identiteitskaart, vreemdelingenkaart, paspoort, kids-ID, … dan ligt de oplossing op die plek voor de hand.

Aangezien er in Merchtem geen mogelijkheid meer was om een pasfoto te laten maken, heeft het gemeentebestuur beslist om een fotocabine te plaatsen.

Burgemeester Maarten Mast: “Heb je een afspraak om identiteitsdocumenten aan te vragen? Kom dan vijf minuutjes vroeger om een pasfoto te nemen. Deze fotocabine is vrij toegankelijk tijdens de openingsuren. Ook personen met een beperkte mobiliteit kunnen eenvoudig gebruikmaken van de cabine. De foto’s voldoen aan de wettelijke Europese normen en zijn geschikt voor alle officiële documenten.”

De kostprijs is 8 euro voor 6 pasfoto’s. Betalen kan enkel via bancontact. Vergeet evenwel niet dat de dienst Burgerzaken enkel werkt op afspraak.

Maak je afspraak via afspraken.merchtem.be of bel naar het nummer 052 38 18 20. Zelf een attest, akte of document downloaden doe je in enkele klikken via www.merchtem.be/thuisloket. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk