PZ AMOW neemt namaakgoederen in beslag

Alweer boekte de politiezone AMOW succes bij een operatie bestuurlijke handhaving in Merchtem.

Woensdag 11 januari verleende de recherche en interventie van PZ AMOW bijstand aan de FOD Economie die eerder op de dag samen met de Douane een grote partij namaakgoederen in beslag had genomen (Nike, Louis Vuitton, Gucci e.a) in Eigenbrakel. De aanwijzingen dat er tevens in een logistiek distributiepunt in Merchtem vermoedelijk namaakgoederen aanwezig waren, bleken bij controle te kloppen. Ook hier werden partijen namaakschoenen (Nike, UGG Australia) en namaakelektronica in beslag genomen met oog op verder onderzoek en vernietiging.

Vijf verdachten, waaronder de zaakvoerder, werden ge√Įdentificeerd voor verder onderzoek door de beide federale diensten.

‚ÄúHet betreft de tweede succesvolle bestuurlijke aanpak van illegale economie deze week. PZ AMOW voorziet in samenwerking met federale inspectiediensten in de nabije toekomst opnieuw initiatieven in het kader van bestuurlijke handhaving. Kandidaten voor dergelijk geco√∂rdineerd dynamisch politiewerk zijn steeds welkom,‚ÄĚ aldus persofficier Fred Scrayen.

Met de start van het nieuwe jaar hernam PZ AMOW ook de verkeerscontroles.

In Merchtem, op de Brusselsesteenweg met snelheidsregime 70 km/u, respecteerden 25 van de 280 gecontroleerde bestuurders de maximumsnelheid niet. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/u. Ook op Klei in Opwijk werd geflitst. 82 van de 573 gecontroleerde bestuurders kwamen te snel voorbij op de plaats waar een maximumsnelheid van 50km/u van toepassing is. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/u. (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be