Stationsstraat krijgt nieuwe skyline

Op de hoek van de Stationsstraat in Merchtem, recht tegenover het stationsgebouw zowat, werd een woning afgebroken. Dit gebouw, eigendom van de gemeente, stond al een tijdje leeg. Het renoveren zou te duur uitvallen en dus werd voor afbraak gekozen. Er komt geen nieuw huis of een appartementsblok, maar het blijft een open ruimte.

Het zal meer een kleine groene long zijn op die plek. Hoe het zal ingevuld worden is nog niet geheel duidelijk. Mogelijk komt er ook een fietsenstalling, een bank en al dan niet een luifel. Het is duidelijk dat de straat een andere skyline gaat krijgen want ook de verkaveling Maalderij Meskens zit er aan te komen.

Op de gemeenteraad van 19 december werd alvast de vestiging van een recht van opstal en de gratis grondafstand van een strook grond gelegen aan de nog aan te leggen wegen op de site van BPA Maalderij Meskens goedgekeurd. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk