Helikoptercrash in Meerpoelstraat herdacht

Donderdag 22 december werd in de Meerpoelstraat de helikoptercrash van 15 jaar geleden herdacht. Dat ongeval kostte toen aan vijf mensen het leven. Paul Van Den Eynde (80) was op dat moment dienstdoend burgemeester. “Ik ben 18 jaar schepen geweest in de gemeente maar zo’n ramp, dat blijf toch aan je kleven,” aldus Paul, die samen met burgemeester Maarten Mast en schepen David De Valck de gedenksteen bezocht en er ook een bloemetje neerlegde.

“Ik herinner het mij nog als gisteren. Het was die namiddag mistig en berekoud hier in het open veld. De neus van het toestel had zich wel een meter in de grond geboord en de lichamen lagen er rond verspreid. Het betrof hier een gezin uit Ledegem. Zij waren opgestegen in Wevelgem, hadden de kerstdagen doorgebracht in Maaseik en waren op de terugweg. Elk jaar plaatst de gemeente hier een bloemstuk ter nagedachtenis.”

Het was het gezin Loetschert dat omkwam op die 26 december 2007: Wilhelm (56), de piloot, samen met zijn vrouw Maria Tonnaer (53) en de kinderen Kristel (21) en Pieter (24). Lien Suffis (24) was de vriendin van deze laatste. Het aandenken dat er in de buurt van het ongeval staat werd gemaakt door de Merchtemse steenkapper Richard Duray. En geloof het of niet maar op het moment van de herdenking vloog een helikopter voorbij! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk