Van ezels en honden op de Reedijk

Jaarmarkt een feest met voor elk wat wils! Het stond niet expliciet op de kalender maar op de Reedijk was het in de voormiddag wel degelijk ezels en honden troef! Plezier en genieten op die tentakel van de jaarmarkt! Bij de ezelparade beheersten twee namen het gebeuren, namelijk Jan Van Der Perre uit Merchtem en Jozef Forceville uit Zwijndrecht.

Een deskundige jury keek toe en speaker Wim “The Shaker” becommentarieerde op een ludieke manier het gebeuren. Forceville won bij de hengsten en ezelinnen en had ook nog de slimste ezel in zijn kudde. Van Der Perre pronkt vanaf nu met het mooiste veulen in zijn stal!

Terwijl de presentator nog de mop van de dag vertelde, dat alle dieren een dag later zouden kunnen ingeënt worden tegen het apenpokkenvirus (!?) maakten de honden hun opwachting. Tineke Vinck, uit Opwijk verscheen met koningspoedel Freddie en versierde de prijs van het grootste dier. Marc Vandenbergh won met chihuahua Lili net als bij de vorige editie het pleit bij de kleinste blaffers. Tenslotte was er ook nog een medaille voor de mooiste hond. Hier was Raphael De Wasmes de primus met spitzer Laura.

Naast de beker zorgde Natasha Van Glabbeek van Horta Merchtem voor een karrenvracht aan prijzen. Geen enkele deelnemer ging met lege handen naar huis. Voeg bij dit gebeuren nog het Landbouwmuseum van De Vedderboom, een zanger, pensen en een goed lopende tapkraan en het was weer Reedijk op zijn best! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk