Massa volk voor koers op Reedijk

Waarschijnlijk waren nog niet eerder zo veel mensen afgezakt naar de Reedijk voor de koersen op maandagavond. De eliterenners zonder contract en beloften mochten het festival openen. In dit criterium stond geen maat op het Team Thielemans-De Hauwere. Die ploeg gaf voor eigen volk een demonstratie weg en kaapte finaal gans het podium. Thijs Ulens kreeg de zege cadeau van zijn medevluchters Niels Vandyck en Rutger Wauters.

Daarna mochten de Merchtemse amateurs, inclusief drie vrouwen, de omloop op. Ook die wedstrijd werd fel gesmaakt en finaal beslecht in de spurt. Toon Teugels toonde zich de snelste van het pak en won bij de -40-jarigen voor Axel Corijn en Michiel Van Praet. Bij de +40-jarigen pakte Jeroen Van Hoeck de trui van Merchtems kampioen. Benjamin Van Damme was tweede en Nico De Neef vervolledigde het podium. Bij de dames was de bloementuil voor Amber Van De Maele. Ellen De Leeuw en Astrid Van Nierop werden respectievelijk tweede en derde. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk