Problemen door waterlek op Steenweg

Maandag stonden er al lange files in het centrum van Asse ten gevolge van het zware ongeval op de E40 in Groot-Bijgaarden en ook dinsdag stond het verkeer stil in het centrum. Want voor de zoveelste keer scheurde een waterleiding onder de Steenweg (N9) met een waterlek tot gevolg. Deze keer gebeurde dat ter hoogte van schoonheidsinstituut Gigi. Watermaatschappij Farys stuurde snel enkele teams ter plaatse. Om veilig te kunnen werken werd wel beslist om de rijstrook richting station af te sluiten en te werken met tijdelijke verkeerslichten.

Dat zorgde uiteraard voor een enorme verkeersdrukte in het centrum. De Steenweg en de Nieuwstraat dienen nu namelijk als omleidingsroute voor alle verkeer nu er gewerkt wordt in de Bloklaan en Muurveld en het kruispunt tussen beide straten ook afgesloten is.

De waterleidingen in het centrum van Asse zijn duidelijk aan vervanging toe, want lekkages zijn er schering en inslag. “Het gaat hier om de oudste waterleidingen van Asse en op de Steenweg en de Nieuwstraat zit je bovendien met heel veel zwaar verkeer. Ik sluit ook niet uit dat de droogte van de laatste weken voor veranderingen in de bodem heeft gezorgd waardoor dit lek kon ontstaan”, denkt schepen van Openbare Werken Edwin Fabri (CD&V).

Hij pleit er dan ook voor om alle oude leidingen eens volledig te vervangen in plaats van zoals nu enkel in te grijpen bij calamiteiten. “Die vraag moet zeker eens gesteld worden aan beheerder Farys. Zij weten waar de oudste leidingen liggen en kunnen een planning opmaken om de problemen structureel aan te pakken.” 

De herstelling van het lek was dinsdag overigens rond 16 uur afgelopen waarna de Steenweg opnieuw in beide richtingen open kon. Het was een afsluiter op de verdeelleiding die het had begeven.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk