Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia zet meteen de toon

Het startschot van de kermisweek was op vrijdagavond al gegeven met de corrida van de KWB maar het is toch de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia die de meerdaagse feestweek mag “openspelen”. Goed begonnen is half gewonnen en onder dat motto zetten de muzikanten, onder leiding van dirigent William Huybandt, de toon voor de avond. Swingende nummers, een roffelend trommelkorps onder commando van Boris Horemans en een publiek dat genoot, kortom de feestgemeente op haar best.

Burgemeester Maarten Mast verklaarde de kermis voor geopend maar herinnerde ook aan de ramp die zich vorig voordeed tijdens de kermis. Er werd een minuut stilte gehouden voor het driejarig Opwijks meisje dat toen overleed na een dramatische aanrijding. Mooi dat daar toch nog even werd bij stilgestaan. Nadat de Harmonie had afgesloten met “Anchors aweigh” was het alle remmen los. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk