Corrida van KWB is helemaal terug

Twee jaar lang bleef men er van verstoken maar nu kon de corrida van de KWB Merchtem– de 26ste editie – wel doorgaan. De officiële opener van de kermisweek ondertussen zorgde weer voor een enorme toeloop in de Dendermondestraat. Naast de zwerm supporters en toeschouwers dikten de in totaal 682 lopers de massa alleen nog maar aan. Voor de organisatoren was het terug wennen en was het soms wachten eer schepen van Sport Toon Luypaert het startschot kon geven.

Ook bij de allerjongsten zat het vuur er al in. Dat leverde plezier en spektakel op en ja, ook daar werd er al eens een schoen uitgetrapt of was er een valpartij. Commentator Willy De Neve gooide daar meteen een kwinkslag tegenaan en seconden later stond er weer een glimlach op het gezichtje van de ongelukkige. Winnaars bij de -6 jarigen tot +8 jaar waren Niel Dierickx, Scout Ryckeboer en Matteo Baeyens.

Na de kinderjogging was het tijd voor de grotere kanonnen. Bij de 3km luisterde het podium naar Nick Vereertbrugghen, Renzo Exelmans en Milan Muyshondt. De 6km werd gewonnen door Dieter De Ridder voor Dieter Roelandt en Joren Jans. Voor velen, en zeker voor tal van Merchtemnaren, was deelnemen echter belangrijker dan winnen en het dwong bij heel wat toeschouwers ook het nodige respect af.

De corrida zelf, dat was vlammen geblazen! Het volk kreeg waar het al weken om smeekte en dat was geen Merchtemse winnaar maar wel een felle plensbui! De lopers konden dat misschien wel best pruimen maar de regen veegde wel de Dendermondestraat leeg. Het was achter van korte duur maar ondertussen was Bjarne Rasschaert aan een solo begonnen. De man van KRC Gent verslapte geen moment en haalde het voor Jesse De Proost. William Van Schuerbeeck finishte als derde maar ook andere lokale lopers mochten terugblikken op een sterke race. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk