Fotoclub Merchtem presenteerde nieuw boek

Een boek met mooie beelden van de gemeente, het is een fijn cadeau om te geven of te krijgen. Twee jaar geleden bundelde Fotoclub Merchtem, een groep van een twintigtal amateurfotografen, het beste van haar oogst Merchtemse beelden in een album. Dat boek werd door het gemeentebestuur gebruikt als geschenk bij een jubileum, een huwelijk of andere bijzondere gelegenheden. Maar het vat was nu leeg en begin dit jaar kreeg de Fotoclub Merchtem de vraag om dat weer te vullen. De leden togen terug op pad.

Dat leverde andermaal een karrenvracht aan kiekjes op en met een selectie daarvan werd een nieuw album vol mooie landschapsfoto’s gecreëerd. Voorzitter Jean-Paul Van den Abeele: “Wij zijn blij dat het gemeentebestuur ons de kans gaf om het werk van onze leden te tonen aan de inwoners van Merchtem. Deze artistieke stimulans is voor de club een heel dankbare ondersteuning.”

Een aantal foto’s werden uitvergroot en die zijn tentoongesteld in het A. De Boeckhuis tijdens de kermisweek. Ook burgemeester Maarten Mast was aangenaam verrast bij het aanschouwen van “Het mooiste van Merchtem,” zoals de expositie werd genoemd. “Telkens weer blijkt de appreciatie bij de mensen die zo’n boek mogen ontvangen. De inhoud werpt herinneringen op of nodigt uit tot (her)ontdekken.” (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk