Jaarrekening 2021 gemeente en OCMW goedgekeurd

Op de zitting van de gemeenteraad van 20 juni mocht schepen van Finananciën David De Valck (LvB) met goed nieuws uitpakken betreffende de jaarrekening 2021 al ging raadslid Joris Verpecht (PRO) voor het oog van de camera – de VRT filmde gans de zitting – met hem in de clinch over bepaalde zaken.

De Valck: “Al jaren voeren we een gezond beleid en geven we niet meer uit dan er binnenkomt! Er zijn geen leningen aangegaan en de gronden die we aankopen financieren we zelf. Ook de volgende jaren gaan we niet lenen en toch kunnen we onze investeringen betalen. Er zijn zelfs overschotten en dat is iets waar sommige buurgemeenten alleen maar kunnen van dromen. Met gezond boerenbestand kom je al heel ver en ik beloof het ook deze keer dat er geen verhoging van de belastingen komt.

Joris Verspecht hekelde onder meer de geringe inkomsten van de eegstandsbelasting. “Die bedroeg slechts 14 300 euro! Bizar, wetende dat die 1300 euro per woning bedraagt dan zijn er in gans Merchtem maar 11 leegstaande huizen! Wij zouden toch graag zien dat dat eens beter onderzocht wordt!

Finaal nam burgemeester Maarten Mast het woord: “Ik ben een fiere burgemeester bij deze positieve jaarrekening en bovendien staat er nog een mooi bedrag van 9 000 000 euro op onze rekening. Er is in tal van zaken geïnvesteerd dat in de programma’s van de verschillende partijen is terug te vinden. Dit is een mooi verhaal.” (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk