Brussegemse jaarmarkt baadde in de zon

“Merchtem knalt” was qua temperatuur een kille bedoening maar na het schitterende weer met Peizegemkermis trokken de weergoden die lijn nu ook nog door naar Brussegem. De jaarmarkt op zaterdag was een schot in de roos en had misschien ook “Brussegem strand” kunnen heten want de parking van de gemeentelijke feestzaal baadde in de zon.

En dat mooie weer trok veel volk naar die locatie, een plaats die wel een schot in de roos is om zoiets te organiseren. Alles is er voorhanden en nu werd er zelfs een rommelmarkt aan toegevoegd die zich slingerde langs de Drinkeling en Haagbeuk. Ook dat kan een blijver worden.

Naast de prijskampen voor runderen, ezels en schapen stelden de Neerhofvrienden nog een gans gamma aan pluimvee te toon. Maar op het plein zelf ging de meeste aandacht naar het podium voor Brussegem got talent. Tussen al dat jong talent kwam dansgroep Gembada op de proppen met een pleiade aan dansacts. En of die gesmaakt werden!

De jury, bestaande uit ex-burgemeester Eddie De Block, ex-commissaris Daniël Noens en gemeenteraadslid Joke Elpers, moest uit al dat talent van de Rinkelingschool een podium selecteren. Burgemeester Maarten Mast mocht de speciale klasprijs uitreiken aan het zesde leerjaar, dat de menigte verraste met een dans op Cotton Eye Joe.

Marthe won uiteindelijk het pleit met een mooie acrogymdemonstratie. Het zesde leraar sleepte zilver in de wacht en Lia van het tweede leerjaar behaalde brons. “Maar hier zijn vandaag geen verliezers,” aldus de burgemeester en iedereen kreeg nog een knipperlicht en een Merchtems balleken mee. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk