Uitbreiding op til voor Sint-Donatus en De Plataan

Op de laatste gemeenteraad vroegen zowel NVA als PRO zich af of en hoe de gemeente gaat anticiperen op de grotere instap van kleuters en of er op termijn oplossingen zijn voor die toename?

Schepen van Onderwijs Julie Asselman: “Die problemen door de toename van het aantal kleuters stellen zich niet alleen in Merchtem. Deze keer hebben we een oplossing gevonden op korte termijn omdat onze scholen in overtal gaan. We blijven in overleg met de scholen maar het blijft voor bouwen of uitbreiding ondertussen meer dan dertien jaar duren voor goedkeuring en financiering. Zo kregen we een subsidiebelofte van 950 000 euro om onder de scholen te verdelen die in aanmerking komen. Een door ons opgerichte taskforce koos twee dossiers die al lopende waren.

Het eerste is dat van Sint-Donatus in de M. Sacréstraat waar twee klassen (70 plaatsen) bijgebouwd worden, een dossier van 2008 nota bene. Het tweede is een uitbreiding of een hernieuwbouw op De Plataan (35 plaatsen), een dossier van 2019. Dus hier is het nog wel even wachten! Hier hebben we het idee opgevat om van De Plataan een volledige nieuwbouw te maken maar dat zal niet voor vandaag of morgen zijn. We willen als gemeente creatief zijn maar als we dan toch mogen beginnen bouwen zijn onze cijfers uit het dossier al lang achterhaald.” (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk