Kort Asse: Gemeente organiseert infomoment over de Vlaamse sociale bescherming

Wie ziek is, kan in België rekenen op de Federale Sociale Zekerheid voor de terugbetaling van dokterskosten, medicatie en andere ziektekosten. Maar als je veel zorg nodig hebt, heb je vaak nog een hoop andere kosten. In dat geval kun je een beroep doen op de Vlaamse sociale bescherming voor: een zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden (130 euro/maand), een zorgbudget voor ouderen met een zorgnood, een zorgbudget voor mensen met een handicap en mobiliteitshulpmiddelen.

Je krijgt ook info over de aanvraag van een parkeerkaart voor minder mobiele mensen. Ben je zelf zorgbehoevend, zijn er zorgbehoevende familieleden (op leeftijd) of zorg je voor iemand, dan is deze infonamiddag voor jou. Alles gaat door op de zolder van het Oud Gasthuis op 14 juni. Gratis inschrijven kan via socialezaken@asse.be of T 02 454 19 10.

Topartikels bij Goeiedag.be
Meer kort nieuws