Muziekfestival Peizegem was een feest!

Dat de kermisweek in Peizegem qua temperaturen er eentje is voor de annalen vertelden we al eerder. Op de slotdag werden alle registers nog eens opengetrokken. Een schitterende zondag was het en als daar nog een streep muziek wordt aan toegevoegd kan de dag zeker niet meer stuk. De rommelmarkt werd druk beklant, de kermis fleurde opnieuw op en de kranen liepen lekker, kortom een topdag in Peizegem. Schepen van Cultuur David De Valck presenteerde en mocht de bloemen overhandigen.

De Koninklijke Muziekvereniging Concordia speelde de namiddag op gang en dirigent Roland De Klippel en zijn muzikanten sloten hun passage af met “Laat de zon in je hart.” Passender kon niet!

Dirigent Roland Van Buggenhout en de Brassband Euterpe tekenden voor een gesmaakte set en daarna was het de beurt aan de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia onder leiding van William Huybandt. Deze laatste had gelukkig nog net een vierkante meter vrij op de kiosk om de 47 muzikanten feilloos door zes stukken te loodsen. Bij het eerste en het laatste nummer was ook het trommelkorps onder leiding van Boris Horemans paraat.

Het sluitstuk van de namiddag was weggelegd voor de plaatselijke muzikanten. Eerst mocht het jonge geweld aan de bak. Muziek Plastiek uit Peizegem kon op heel wat belangstelling rekenen toen ze hun grabbelton met gekende melodietjes opentrokken. Dirigent Annelies Heyvaert leidde alles in goede banen.

Tot slot was er Music Time, dat eveneens een thuismatch speelde, onder het commando van de jonge dirigent Tom Couck. Zij besloten de schitterende namiddag met Sweet Caroline, de Brabançonne, de Vlaamse Leeuw en het Peizegemlied. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk