Korte keten staat deze week in de kijker

Tijdens de Week van de Korte Keten van 14 tot 22 mei 2022 wordt de korte keten in de kijker
gezet. Het Landschap van Erembald tot Kravaalbos stippelde twee fietstochten uit die je langs
zeven producenten brengen.

Verse, smaakvolle en gezonde producten. De boeren zetten er zich elke dag voor in. Producten die rechtstreeks bij de boeren uit de streek zijn aangekocht, hebben een grote meerwaarde: ze zijn vers en superlekker, de boer krijgt er een eerlijke prijs voor en het belast minder het milieu. ‚ÄúWe hebben op de fietsknooppuntennetwerken van Vlaams-Brabant en Scheldeland twee fietstochten uitgestippeld die je langs zeven korteketenproducenten uit Aalst, Asse en Opwijk brengen. Een ronde van 35,5 km en een van 32 km, combineer je ze dan fiets je ongeveer 57,5 km‚ÄĚ, vertelt projectco√∂rdinator Jeroen Bral.

Je kan zelf kiezen wanneer je je fiets van stal haalt. Een van de bedrijven waar je je tocht kan starten, is de wijnmakerij van Herman Troch in Herdersem. Hier maakt hij heerlijke wijn van zijn druiven die rijpen op de wijngaard binnen de muren van de abdij Maria Mediatrix. Je kan er proeven van een lokaal wijntje met een lekkere knabbel erbij. Voor de kinderen zijn er enkele spelen voorzien. Bij Ons Dagelijks Groen bezoek je de hoevewinkel en ‚Äúonze Groenselhof‚ÄĚ, en word je verwend met verse hoevepannenkoeken met aardbei en drank. Hof Ter Vrijlegem is een landbouwbedrijf met een charmante B&B. Bij hen leer je alles over koolzaad in de rondleidingen op hun bedrijf en met de heerlijke proevertjes van hun producten. Nog op de route: brouwerij Decum en hun pure bieren, Zuivelhoeve Keymeulen met hun eersteklas artisanale kazen en
tenslotte de hoevewinkel, velden en boomgaard van De Seepscherf.

‚ÄúNaast de verschillende activiteiten hebben we ook nog een mooie prijs voorzien. Met een spaarkaart kan je tot 15 juni bij de deelnemende producten terecht voor een sticker. Heb je alle zeven stickers verzameld, maak je kans op een (H)eerlijk Lokaal verwenpakket ter waarde van 40 euro. We verloten vijf stuks‚ÄĚ, aldus nog Jeroen Bral.
Download de brochure met alle info op www.heerlijklokaal.be/fietstocht

Topartikels bij Goeiedag.be