Merchtemse parochie in feest

Half mei viert de Pastorale Zone De Bron feest onder de noemer “Parochie in feest” Het begint op zaterdag 14 mei om 20 uur met het“2de Parochebal.” Dan kan men in zaal ’t Vijverdal de benen strekken op muziek uit de jaren 60,70, 80, 90 of 00, …, Iedereen is welkom en het is gratis.

Op zondag 15 mei wordt uitgepakt met een 1ste oldtimershow en -wijding (zie archieffoto). Vanaf 10 uur is er in samenwerking met ACA Denderstreek VZW een statische “oldtimershow” op de parking van het August De Boeckhuis, de Reedijk en Langensteenweg. Alle trotse oldtimerbezitters zijn welkom om hun juweeltjes te showen. Ook hier is het gratis.

Vanaf 11.30 uur is er gelegenheid tot gezellig tafelen met barbecue, Merchtemse gehaktballetjes met krieken, hamburgers, dessertbar, cava-bar en drankstanden.

Om 13 u. start dan de voertuigenwijding voor wie het wenst. Aansluitend vertrekt vanaf 13.30 uur. een mei-rit met oldtimers, met “roadbook” en “ritplaat.”

Zowel voor de statische show, de wijding en de rondrit is vooraf inschrijven gewenst via http://www.pachthofrit.be/oldtimer-event-15-05-2022-info.html

Voor de toeschouwers is er op het parochieplein doorlopend randanimatie met onder andere een springkasteel, kinderanimatie, bakklimmen, wimpeliersters KLJ, optredens van diverse groepen, rondrit in oldtimer en nog veel meer. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk