Goed gevulde affiche voor Peizegem kermis

De affiche van de jaarlijkse kermis in Merchtemcentrum puilt telkens uit maar die van Peizegemkermis moet voor de komende editie qua activiteiten niet veel meer onder doen.

De affiche werd gewoontegetrouw voorgesteld in de gemeentelijke basisschool Ten Bos. De tekening die dit jaar de affiche siert is die van Mia Hals van het tweede leerjaar. De winnares kreeg een grote snoepmand en ze mag samen met haar klasgenoten op uitstap naar Minigolf De Kouter.

Het kermiscomité onder leiding van schepen van Peizegem kermis, Lien Casier, bokste een serieus programma in mekaar. Het begint al op vrijdagavond 6 mei met een kroegentocht, de 2de editie ondertussen, met optredens in Jeugdhuis Tronk, Café Leireken en Café Taxi. Op het sportcentrum De Block gaat de eerste van twee fuiven met dj’s van start. En de kermis, die draait dan al vanaf 18 uur.

En op zaterdag 7 mei is er opnieuw koers in het dorp, terug van weg geweest! Enkele mensen hebben daar hun schouders onder gezet en die 1ste Grote Prijs Louis Wijns, met start en aankomst aan Café Taxi, gaat zeker voor de nodige ambiance zorgen. Het is een wedstrijd voor nieuwelingen en die wordt net als de kermis om 15 uur op gang geschoten. Daarna kunnen de optredens op het Kerkplein beginnen. Later op de avond mag DJ Joost het kot in brand steken op het voetbalplein. Ook op zondag is er een ganse waaier aan activiteiten met onder meer een optreden van Music Time Peizegem en Muziek Plastiek op de kiosk.

Maandag 9 mei is jaarmarktdag en als het weer die namiddag, vanaf 16 uur, ¬†wat meezit wordt dat weer een publiekstreffer. Prijskampen voor paarden en ezels, tentoonstelling van oude tractors, schapen en een stand van de Tuinbouwschool, kortom te veel om op te noemen. Op woensdag is de kermis eveneens open voor de familiedag. Zaterdag 14 mei opent met een ‚ÄúUrban Trail‚ÄĚ of een loopwedstrijd met een ietwat speciale format. Het is eerder een ludieke wedstrijd op een niet alledaags parcours en ook met ongewone prijzen zoals gratis tickets voor de kermisattracties.

En op zondag 15 mei komen Swaiken en Kelly naar daar voor de organisatie van een rommelmarkt vanaf 10 uur. In de namiddag is er ook het ‚ÄúMuziekfestival op de kiosk‚ÄĚ met deelname van de Merchtemse muziekmaatschappijen. Conclusie van een week kermis in Peizegem: een dikke boterham en voor elk wat wils! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk