Merchtem United verliest topper bij SK Londerzeel B

Eén keer had leider SK Londerzeel B al verloren in 4de provinciale F en dat was tegen Merchtem United. In de terugmatch was het nu de beurt aan de Londerzelenaren (3-2). De ploeg van trainer Ludwig Meersman, nota bene een Merchtemnaar, steekt daarmee al de hand uit naar de titel. SKL B telt nu een boni van 10 punten op MU en heeft nog een match tegoed. Voor Meersman, die Londerzeel op het einde van dit seizoen verlaat, zou het dan de tweede promotie zijn in drie jaar want eerder maakte hij ook al met Den Boskant Peizegem de oversteek naar 3de provinciale.

Merchtem United kon in Londerzeel alweer rekenen op een geweldige 12de man. Er was een bus gecharterd en die vertrok tjokvol aan het Miereghemhof. De Red&White Army of de United Ultras 1785 gaven niet alleen kleur en rook aan de topper. De roodwitte falanx bleef anderhalf uur zingen ook toen hun team al 3-1 achterstond.

In het Londerzeelse kamp sprak T1 Ludwig Meersman van een verdiende zege. MU-verdediger Simon Graind’Orge zag weinig kansen in dit duel ondanks de vijf goals: “We kwamen op voorsprong maar de twee goals meteen na de rust deden ons de das om. Onze focus is nu gericht die tweede plaats (en zo goed als zeker promotie, eb) en daarvoor moeten we Mollem en BOKA United achter ons trachten te houden.” (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk