Lentepoets maakt come-back na twee jaar ‘coronapauze’

De lentepoets is terug van weg geweest en vindt dit jaar plaats op zaterdag 2 april. Die dag probeert men met veel mogelijk bewoners zo veel mogelijk zwerfvuil en sluikstorten op te ruimen. De stad lanceert een oproep om ook ‘Vilvoprikker’ te worden.

“We zijn blij dat de lentepoets na twee jaar ‘coronapauze’ opnieuw kan plaatsvinden en dat we ondertussen al aan de 15e editie toe zijn”, zegt schepen van Openbare Werken Katrien Vaes (Open VLD. “De lentepoets heeft niet enkel tot doel een stukje openbaar domein properder te maken, maar heeft ook een buurtversterkende functie. Niets is immers leuker dan na de inspanning samen met je buren, vrienden of vereniging nog even iets te drinken en wat na te praten. Misschien leer je zo zelfs buren kennen.”

Intussen zijn er meer dan 240 zogenaamde Vilvoprikkers actief in de stad. Schepen van wijkcontracten Didier Cortois (Open VLD) lanceert een warme oproep. “De Vilvoprikkers leveren het hele jaar door fantastisch werk en zorgen er, samen met onze eigen diensten, voor dat onze straten er zoveel als mogelijk netjes en proper bij liggen. Tijdens de lentepoets kunnen ook mensen die eens willen proeven van vrijwilligerswerk makkelijk mee aan de slag gaan om hun eigen straat of wijk onder handen te nemen. Wie weet krijgen ze dan de smaak te pakken.”

Inschrijven voor de editie van 2022 kan tot en met maandag 14 maart. Deelnemers krijgen een gratis bloembak cadeau. Je kan zowel individueel inschrijven als met een groep. Contact opnemen kan via tel.: 0499 518 623 of preventie@vilvoorde.be.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise