Laureaten van Merchtemse Kiekjes 2020 bekend gemaakt

Vrijdagavond 25 maart mochten de winnaars van de Merchtemse Kiekjes editie 2020 met wat vertraging hun prijs in ontvangst komen nemen in het A. De Boeckhuis. Foto’s zijn foto’s maar soms kan er oeverloos gepalaverd worden over tal van aspecten van een beeld en dus rustte een moeilijke taak op de schouders van de drie juryleden, zijnde cultuurfunctionaris Guido Breckx, Jean-Paul Van den Abbeele, voorzitter van Fotoclub Merchtem, en fotograaf Herwin Heyman.

Voor de 8ste editie werden 172 foto’s ingestuurd door 25 Merchtemnaren. “We willen door deze wedstrijd de inwoners blijven motiveren om de mooie plekjes van de gemeente te zoeken en die in beeld te brengen,” aldus Breckx. De prijzenpot was met 2125 euro aan waardebons alvast niet min. Er waren vijf categorieën, met elk vijf prijzen, en er werd ook een algemene winnaar gekozen. Schepenen David De Valck en Lien Casier mochten de prijzen overhandigen.

Bij de categorie “monochroom” werd Linda Paps de laureaat met sterk diagonaal beeld van het vernieuwde Ginder Ale-gebouw. Lieve Van Crombrugge wist de mooiste “zonsondergang of zonsopgang” vast te leggen met een foto van de Koutermolen. Bij de rubriek “actualiteit” was de jonge Mattijs Van Nijverseel de grote winnaar met een abstract maar sprekend coronabeeld. Voor “water” doorstond Annelies Van Regenmortels met succes een plensbui. Linda Paps ten slotte won nog een tweede keer, deze maal bij de categorie “bomen”. Vooral de kleurencombinatie kon op waardering van de jury rekenen.

De hoofdprijs van de avond ging naar Annelies Van Regenmortel met een prachtig zwart-wit tafereel. “Een beeld genomen in de keuken van mijn grootouders op Terlinden,” aldus de laureate. Commentaar van de jury: “Een krachtig sterk sfeerbeeld!” En Annelies, die mocht voor 250 euro waardebons op zak steken!

Ook dit jaar organiseert de gemeente een fotowedstrijd. De categorieën voor 2022 zijn lente, landbouw, monumenten, wandelen en openbaar groen. Deelnemen kan tot 30 oktober via het invulformulier op de gemeentelijke website. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk