Eerste kunstwerk van Eddie De Block opgehangen

Wat het volgende project betreft is het nog onduidelijk maar het eerste kunstwerk van ere-burgemeester Eddie De Block hangt ondertussen aan de muur. Naast drukke beroepsbezigheden en het onderhouden van zijn kerstbomenplantage realiseerde hij de voorbije maanden ook een (corona)creatie.

Hij verzamelde biercapsules van Duvel, ronselde champagnekurken in de vriendenkring en ontkurkte zelf de nodige flessen geuze want ook die “stopsels” waren bruikbaar. Met al datgene dat normaal in de vuilbak wordt gekieperd stak hij een B & B bord in mekaar. Neen, geen reclamepaneel voor een bed & breakfast maar gewoon de initialen van Block en Belle of De Block en (Marleen) Van Belle.

Het laatste weekend van maart was het zover en kreeg het “kunstwerk” een plaats in een nis in de tuinmuur. De Mannen van 59 waren opgetrommeld en plaatsten het bord van meer dan 2 meter lengte, vakkundig tegen de wand.

“Meer dan 2000 Duvelcapsules, ruim 500 champagnekurken en een 150-tal geuzekurken heb ik hiervoor gebruikt. Daar heb ik toch twee maanden aan geknutseld,” aldus Eddie, die er wel aan toevoegde dat hij al die Duvels niet zelf had soldaat gemaakt maar had kunnen rekenen op de hulp van enkele vlotte degusteerders.

De ex-burgemeester zag tot tevredenheid het bord zonder brokken tegen de muur gevezen en trakteerde de Mannen van 59, nota bene met de jarige Franky Van Hoof in de rangen, op…champagne! En de kurk? Die verdween in een bakje voor misschien wel een andere uitvinding! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk