Liermolen krijgt Vlaamse subsidies voor erfgoedproject

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) geeft aan 18 erfgoedparels, waaronder de Liermolen in Grimbergen, de goedkeuring om hun ‘toonaangevend’ erfgoedproject verder uit te werken.

Deze goedkeuring komt er na vier thematische oproepen die de minister vorig jaar lanceerde. Onder het relancethema ‘Erfgoed en toerisme’ selecteerde de minister zeven dossiers voor een totaal premiebedrag van 6.322.629,88 euro. Daarbij dus ook de Liermolen waar ‘een combinatie van museumactiviteiten en erfgoedlogies bijdragen tot een interessant aanbod voor logeren in eigen land’. Het gaat over ruim een half miljoen euro. De minister beslist uiterlijk op 1 december over de toekenning van de premie, waarna de vastlegging ervan volgt. De erfgoedeigenaars kunnen meteen daarna van start met de werken.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise