Jubileumjaarvergadering vzw Soetendaelle

50 jaar Soetendaelle dat had men nog niet echt kunnen vieren en op de jaarlijkse algemene vergadering van de vzw mocht het deze keer dan ook iets feestelijker. Burgemeester Maarten Mast en schepen David De Valck schoven mee aan tafel. Die avond werd een overzicht gegeven van de voorbije coronajaren. Er was goed nieuws en minder goed nieuws. Bij de Heemkring, bij monde van voorzitter Eddie De Block, werden enkele succesvolle publicaties genoteerd, de ingebruikname van het rolarchief in het A. De Boeckhuis en de komst van zowat een half dozijn nieuwe leden.

Minder goed nieuws kwam er van de Kunstkring, die fungeert als een zelfstandige vereniging onder de koepel van Soetendaelle. Het werkterrein ligt hier op het vlak van kunsttentoonstellingen, concerten en de laatste jaren ook op culturele begeleide uitstappen. Maar daar werd nu een streep onder getrokken. Voorzitter Frans Anrys: “Onze huidige ploeg zou, omwille van vorderende leeftijd, graag de werkzaamheden doorgegeven hebben en verjongen maar dat bleek niet gemakkelijk. Vandaar ook de beslissing om er mee te stoppen. Dat gebeurde eind vorig jaar.” (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk