Corona/Oekraïne cijfers

Op de gemeenteraad van 28 maart besloot burgemeester Maarten Mast met wat cijfers. Dat het aantal coronabesmettingen terug toeneemt, is niet nieuw. In Merchtem waren er 143 met daarbij een vijftiental in het WZC Ter Stelten. Sinds vorig weekend is ook de triagepost in de Dendermondestraat gesloten.

59 gezinnen stelden zich kandidaat om Oekra├»ense vluchtelingen op te vangen. Er is ook een immokantoor dat twee appartementen ter beschikking stelt, net als twee firmaÔÇÖs die een bedrijfspand aanboden. Inmiddels hebben 21 gezinnen Oekra├»ners in huis genomen. In totaal zijn er 70 vluchtelingen gehuisvest in Merchtem en daarvan zijn 40 bijna volledig administratief in orde. Er zijn 10 kinderen bij tussen 12 en 18 jaar. 13 zijn jonger dan 12 jaar en ondertussen aan drie basisscholen toegewezen. Hun eerste lesdag: 30 maart. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk