Fietsersbond Merchtem wil veilige signalisatie bij werkzaamheden

De Fietsersbond Merchtem kaart opnieuw een aantal onveilige situaties aan bij werkzaamheden op de weg.

Caspar Vos & Kobe Vandeweerdt namens de Fietsersbond Merchtem: “Het gaat onder meer over werkzaamheden waarbij het fietspad versperd is en geen signalisatie voorzien werd door de aannemers of de gemeente. Stellingen óp het fietspad, waar je als fietser ofwel op het voetpad ofwel onder de stelling tussen de bouwmaterialen moet laveren, óf tussen het doorgaand verkeer op de rijweg rijden, zonder enige signalisatie of snelheidsbeperking. Wanneer we de gemeente hierop wijzen, wordt er nauwelijks ingegrepen en is het veelal wachten tot de werken voorbij zijn.”

“Daarom vragen we om snel de onveilige situaties voor fietsers aan te pakken als die zich voordoen, snel werk te maken van een betere aanpak van het vergunnen en opvolgen van signalisatie bij werken, waarbij men advies vraagt aan de politie en/of het AWV en tenslotte ook daadkrachtig optreden tegen aannemers bij inbreuken.” (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be
Meer kort nieuws