Vijf eeuwelingen in WZC De Oase!

508 (vijfhonderd en acht!) dat is de gezamenlijke leeftijd van vijf bewoners in het Woonzorgcentrum De Oase. Een straffe prestatie en dat moest gevierd worden want vijf eeuwelingen op eenzelfde plaats, die treft men niet iedere dag.

De verjaardag van ‚Äúde jongste honderdjarige‚ÄĚ, Delphine Verherstraeten, was op maandag 28 maart en dan werden alle feestregisters open getrokken. Het regende felicitaties voor de kersverse 100- jarige van het college van burgemeester en schepenen, voorzitter en directie van Welzijnsvereniging OPcura, en uiteraard van familie en medebewoners.

In de voormiddag bracht Delphine een bezoek brengen aan haar vroegere woonplaats Schuttershof, waar er een verjaardagsdrink was met haar naaste buren. Wie eveneens een eeuw jong is is Louisa Uyttersprot. Maria Wauwereyns en Yvonne Geeurickx hebben elk 102 jaar op de teller. Francine Saerens is de koploper met liefst 104 jaar!

In de namiddag werden al die honderdjarigen in de bloemetjes gezet en werd een groepsfoto gemaakt. Daarna volgde een optreden van All Times Music. En uiteraard ontbrak ook de verjaardagstaart niet! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk